Testausta kouluihin vierailu

Silloin tällöin käyn vierailemassa kouluissa vetämässä lohikäärmeoppitunnin ohjelmistotestauksesta. Se sujuu minulta helposti suomeksi tai englanniksi - lähinnä aikani on rajoitteena. Haluaisitko minut opettamaan omaa luokkaasi?

Oppitunti vie 1-2 tuntia, t.s. yhden tunnin tai tuplatunnin verran.

Oppilaat tarvitsevat omat kännykät tai padit - testaamme niillä jotakin ohjelmistoa. Lisäksi oppilaat tarvitsevat paperia ja kyniä, sillä muutamassa harjoituksessa piirretään.

Esitys jakaantuu lyhyisiin tietotekniikan, koodauksen ja testauksen esittelyihin, joita aina seuraa harjoitus. Pääosa ajasta kuluu mukavien harjoitusten parissa. 

Harjoitusten tuloksia jaetaan muiden näkyviin padlet.com ohjelmistolla, jota voi käyttää omasta kännykästä käsin anonyymisti. Pyydän lisäksi tehtyihin piirroksiin vapaaehtoisen julkaisuoikeuden verkkosivujeni www.dragonsout.com lukija-osioon - osallistujat merkkaavat piirrokseensa OK:n jo piirtäessään, jos niin haluavat.

Lisämahdollisuutena voin lopuksi kysyä muutaman kysymyksen joltakulta innokkaalta oppijalta blogiani varten.

Tämä oppitunti soveltuu mm. tietotekniikan, koodauksen, matematiikan, kuvaamataidon, äidinkielen ja englannin tunneille monipuolisuutensa vuoksi. Tai vastaaviin kerhoihin kouluissa.

Ikähaarukka on 4-9-luokkalaiset, mutta olen pitänyt settiä myös vanhemmille ihmisille, itse asiassa myös ammattitestaajille, jotka pitävät lähestymistavasta hekin.

Jos kiinnostuit, laita minulle sähköpostia info (at) dragonsout.com

Kari Kakkonen

Kari Kakkosella on lähes 30 vuoden kokemus ohjelmistotestauksesta. Hän tarjoaa koulutuspalveluja oman yrityksensä Dragons Out Oy kautta. Hän työskenteli Knowitilla kouluttajana ja konsulttina 22 vuotta liittyen ohjelmistotestaukseen, ketteryyteen, DevOpsiin ja tekoälyyn. Kari oli ISTQB:n, maailman suurimman ohjelmistotestausyhdistyksen, johtoryhmässä 2015-2021 ja on nykyään järjestön Suomen osaston Finnish Software Testing Board (FiSTB):n varainhoitaja. Hän on myös TMMi:n johtoryhmässä, joka kehittää testausta maailmalla. Hän on Tivi 100 IT-vaikuttajaa 2010  -listalla. Hänen kirjansa Dragons Out! ja sen taustalla oleva yrityksensä Dragons Out Oy edistävät ohjelmistotestauksen tuomista lasten tietoisuuteen. Kirja on valittu 100 parhaan testauskirjan joukkoon kautta aikojen (Book Authority). Kari sai EuroSTAR Testing Excellence Award ja Vuoden Testaaja -palkinnot näistä ansioista vuonna 2021.  Hän on yksi Agile Testing Foundations -kirjan kirjoittajista ja aktiivinen puhuja konfferensseissa. Kari on Tivi.fi aktiivinen blogaaja. Kari nauttii laulamisesta, lumilautailusta, melomisesta, lukemisesta ja aviomiehenä ja isänä olosta.
Comments

Popular posts from this blog

Article in Dimensio-magazine

Amazing feedback and school visits

How it all started